Tuesday, January 5, 2016

SEO Uzmanı Neden Önemlidir?




Bütün dünyada değerini sürekli yukarıya çeken dijital pazarlama stratejisi olan SEO, bugün web dünyası ile ilgili olan hemen herkesin ilgisini çeken bir çalışmanın adıdır.
Bu stratejinin bu kadar önemli olmasında hiç şüphesiz yatırım maliyeti en düşük strateji olması önemlidir. Bunun yanı sıra diğer pazarlama uzmanlarına oranla SEO uzmanı çok daha önemlidir.
Çünkü SEO varlığını bir dev olan Google’a dayandırır. Bu sayede her geçen güç gelişme potansiyeli vardır. Yani bu stratejilere yeni pencerelerden bakabilenler, her zaman başarılı olabilirler. Üstelik bu başarının kapsamı sınırlı sayıda kişi ile ilgili değildir.
SEO çalışmalarının en büyük önemi, kapsamından kaynaklanır. Kurumsal SEO Uzmanı danışmanlığı sayesinde Google’a her gün giriş yapan milyonlarca kişiye hitap edebilirsiniz.

SEO uzmanı neden önemlidir?
Web sitelerinin ilk ve temel ziyaretçi kaynağı olan arama motorları eğer aktif bir şekilde kullanılmazsa, sitelerin herhangi bir şekilde kalıcı olması sağlanamaz. Çünkü diğer mecralardan gelen ziyaretçiler, kalıcı bir hal almaz.
Google’dan gelen ziyaretçiler ise aradıkları içeriğe ulaştıkları için, internet sitelerinde çok daha kolay bir şekilde kalıcı hal alırlar.
Bu nedenle Kurumsal SEO uzmanının verdiği danışmanlık web siteleri için her şeyden önemlidir. Web siteleri bu çalışmalar ile kalıcı bir yer edinirler.
Seo Uzmanı Nasıl Seçilir?
Seo uzmani secerken cok dikkatli olunmalidir. Ayni bir doktor gibi Seo yaptigi testler ve topladigi datalar sonrasi bir yok haritasi cizer ve islemlerine baslar. Yarim SEO bilgisi olan bir seo uzmani bir isletmenin butun websitesini mahvedebilir. Profesyonel, basarili bir kurumsal seo uzmani ise o isletmenin sitesini yukarilara tasir ve isletmeye yeni musteriler kazandirir.
Seo uzmani secerken bu kisinin bilgisini test edip, referanslarina bakmak lazim. Su anda hangi kelimelerde ilk uc sirada bunu sormalisiniz. 3-5 sene once elde ettigi basarilar degil, su anki basarilari onemli. Ayrica referans diye bircok logo veren seo uzmanlarina da dikkat edin. Bazilari birkac makale yazip, link verip, o firmalarin logolarini koyarlar. O firmalar ici nhangi kelimeleri calismislar ve o kelimler su an hangi sirada, bunlari sorun.

No comments:

Post a Comment